Voorkeurshouding baby

Een voorkeurshouding bij een baby is meestal terug te herleiden tot een complicatie bij de geboorte, of langdurig dezelfde houding hebben gehad in de baarmoeder. Het ‘Kiss-syndroom’ is een voorbeeld van een voorkeurshouding bij baby’s.

Wanneer de voorkeurshouding opvalt is het zaak om zo spoedig mogelijk te beginnen met therapie. Een ‘risico’ van een voorkeurshouding is de afplatting van het hoofd, waardoor de voorkeur steeds lastiger te corrigeren wordt. 

 

Een osteopaat kan door onderzoek achterhalen welk gebied van het lichaam de klachten geeft en door middel van zachte technieken dit behandelen. De behandeling is erop gericht de mobiliteit (beweeglijkheid) van het weefsel te optimaliseren, zodat het zelfgenezend vermogen de rest kan doen.

 

Bij een voorkeurshouding is het ook van belang dat de ouders het kind zo vaak en zo veel mogelijk stimuleren om naar de tegengestelde zijde van de voorkeur te kijken. Een kinderfysiotherapeut kan vaak wat extra tips en trucs geven hoe u dit kan doen.

Osteopathie voor baby’s in Enschede

Osteopathie is ook voor baby’s een veilige behandelmethode. Bij het behandelen van klachten bij baby’s wordt er door de osteopaat alleen zachte technieken gebruikt. Wilt u weten wat osteopathie voor uw baby met een voorkeurshouding kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op, ik informeer u graag. U kunt mij ook een Whatsapp bericht sturen. 

WhatsApp chat