Heupklachten

Heupklachten kunnen de oorzaak zijn van andere pijnklachten, zoals uitstraling naar de lies. Bij heupklachten wordt vaak gedacht aan ouderen, maar dat is zeker niet het geval. Heupklachten komen voor bij alle leeftijden. Er zijn verschillende oorzaken, zoals overgewicht, slijtage of  overbelasting. 

 

Oorzaken van heupklachten 

 

  • Overgewicht
  • Slechte doorbloeding van de heup
  • Slijtage van het kraakbeen
  • heup/bekkeninstabiliteit
  • Blessure door sporten
  • Overbelasting
  • Na een breuk een afwijkende stand

Heupklachten behandelen

De behandeling van heupklachten begint meestal bij de fysiotherapeut. Die kan hierbij gebruik maken van dry needling.  Vaak met een goed resultaat. Als de klachten echter niet verdwijnen of slechts gedeeltelijk, dan kan een osteopatische behandeling een goed alternatief zijn. Er zijn goede resultaten bereikt door een samenwerking tussen de osteopaat en de fysiotherapeut. 

Een osteopaat onderzoekt het hele lichaam en achterhaalt van daaruit waar de oorzaak zit van het probleem. Het kan dus zijn dat tijdens een behandeling een osteopaat op een totaal andere plek uw klachten gaat behandelen dan waar u de pijn of klacht heeft.

Wat kan osteopathie betekenen voor mijn heupklachten?

HOE OSTEOPATHIE UW HEUPKLACHTEN KAN VERHELPEN 

Door blokkades in het bekken, de voet en de wervelkolom op te heffen, wordt de druk op het heupgewricht verminderd. De osteopaat creëert ruimte voor de spieren door de doorbloeding in de spieren te stimuleren. De osteopaat maakt gebruik van zachte manuele technieken om blokkades op te heffen en hiermee het lichaam in evenwicht te brengen.

 

Uw osteopaat in Enschede

In mijn praktijk in Enschede heb ik al meerdere heupklachten succesvol  behandeld. Heeft u al langere tijd last van heupklachten en bent u benieuwd of osteopathie wat voor uw klachten kan betekenen? Neem dan gerust contact op met de osteopaat. De osteopaat helpt u graag van uw klachten af. 

WhatsApp chat