Schouder klachten

Schouderklachten zijn vaak hardnekkige klachten. Veel mensen lopen erg lang met schouderklachten door. Omdat er vaak periodes zijn waarin de klachten minder hevig zijn, krijgen mensen het idee dat de klacht vanzelf weer over gaat. Vaak zijn deze periodes maar van korte duur. Na zo’n periode komt de pijn vaak weer in alle hevigheid terug.

 

Behandeling van schouderklachten

Fysiotherapie is één van de therapieën die als eerste geprobeerd wordt voor de behandeling van schouderklachten. Regelmatig met goed resultaat. Indien de klachten echter niet verbeteren, of steeds weer terugkeren, is een osteopathische behandeling voor uw schouderklachten vaak een goed alternatief.

Schouderklachten ontstaan vaak doordat er langdurig meer (fasciale) trek vanuit één kant aan de schouder is.

Een osteopaat onderzoekt daarom het hele lichaam en achterhaalt van daaruit waar de oorzaak zit van het probleem. Het kan dus zijn dat tijdens een behandeling een osteopaat op een totaal andere plek uw klachten gaat behandelen dan waar u de pijn of klacht heeft.

Kan osteopathie iets voor mijn schouderklachten betekenen?

HOE OSTEOPATHIE UW SCHOUDERKLACHTEN KAN VERHELPEN 

De schouder is een zeer complex onderdeel, de pijn die u voelt kan allerlei oorzaken hebben. De osteopaat gaat dan ook op zoek naar de oorzaak van de pijn. Bij elke beweging die de arm maakt zijn er een tal van spieren actief die ervoor zorgen dat de schoudergordel gecoördineerd beweegt. 

De zenuwen die vanuit de nek naar de schouderspieren lopen regelen de coördinatie. De osteopaat zal daarom altijd de nek gewrichten en het verloop van de zenuwen naar de schouderspieren controleren. De schouder zelf wordt ook uitvoerig op beweeglijkheid onderzocht.

Uw osteopaat in Enschede

In mijn praktijk in Enschede heb ik al vele schouderklachten succesvol mogen behandelen. Heeft u al langere tijd last van schouderklachten en bent u benieuwd of osteopathie wat voor uw klachten kan betekenen? Neem dan gerust contact met de osteopaat. De osteopaat helpt u graag van uw klachten af. 

WhatsApp chat