Oorsuizen ofwel Tinnitus – osteopathie in Enschede

Last van oorsuizen, ook wel Tinnitus genoemd? Dat kan heel vervelend zijn. Tinnitus is een lastig te behandelen aandoening. Er bestaat helaas geen recept of behandeling waarmee tinnitus te verhelpen is. Toch kan een osteopaat in de meeste gevallen weldegelijk iets voor u betekenen.

 

 

Bij tinnitus-klachten is het belangrijk dat u de juiste behandeling krijgt. Bij een patiënt met last van tinnitus zal onderzocht worden wat de klachten zijn en er zal een uniek behandelplan gemaakt worden.

Kan osteopathie oorsuizen/tinnitus  verhelpen?

De werkwijze van osteopathie

Het is belangrijk om tinnitus tijdig aan te geven. De behandeling kan snel starten en de kans van slagen van de behandeling is dan het grootst. Wij gaan in een vraaggesprek en een uitbreid lichamelijk onderzoek bekijken welke delen van het lichaam niet goed bewegen. Daarbij ligt speciale focus op de wervelkolom, het heiligbeen, de stuit en de kaakgewricht. Ook bindweefselstructuren en spieren in de hals regio worden beoordeeld op mobiliteit.

 

Verbetering van de functionering van uitscheidingsorganen zorgt voor een verbeterde kwaliteit van het slijmvlies waarmee het bekleed is. Ook geven we voedingsadviezen om de klachten te verminderen.

 

Wat gebeurt er in jouw lichaam bij tinnitus?

Uw oor geeft geluidstrillingen door naar de hersenen via het trommelvlies, de gehoorbeentjes en het slakkenhuis. In het gebied in de hersenen waar de prikkels binnenkomen worden ze als het ware getuned met stofjes die het volume min of meer kunnen bepalen. Deze stofjes heten neurotransmitters. Problemen in dit gebeid kan tinnitus tot gevolg hebben. Dat zorgt voor een piep of een ruis in het oor. Het kan zich ook uiten in fluiten en suizen. 

Je kunt verschillende tonen horen wanneer je last krijgt van tinnitus:

  • Hoge tonen
  • lage tonen
  • Kloppend geluid (continu of overeenkomstig met een hartslag)
 
Herkend u de bovenstaande situatie en wilt u graag voorgoed van deze klachten? Neem dan nu contact op met de osteopaat. Ik informeer u graag over de mogelijkheden. Wilt u direct antwoord? Stuur dan gerust een Whatsapp bericht. 
WhatsApp chat