Pijn aan de enkel

Problemen aan de kunnen heel vervelend zijn. Het belemmert je in veel van je dagelijks routines. Daarom wil je natuurlijk niet al te lang rondlopen met deze klachten. De osteopaat kan veel voor je betekenen bij enkelklachten.


Mochten er acute enkelklachten zijn, zullen we eerst kijken of er sprake is van breuken/scheuren in de voet, enkel/onderbeen, en of de achillespees. Ook kijken we of de enkelbanden nog intact zijn. Verder wordt er in het hele lichaam gekeken of er verder blokkades zijn. Daarom wordt er ook gekeken naar de knie, heup, bekken en rug als er een patiënt met enkelklachten bij ons binnenkomt. Dat doen we omdat problemen in deze gewrichten van invloed kunnen zijn op het functioneren van de enkel.

Wat kan de osteopaat betekenen bij enkelklachten?Klachten en symptomen

De osteopaat kijkt ook of de enkel niet té bewegelijk is. Als dat het geval is, is er meestal sprake van een verzwikking en zijn de enkelbanden tijdelijk uitgerekt. De patiënt gaat dan meestal compenseren, waardoor er op andere plekken in het lichaam klachten ontstaan. Een soort kettingreactie. Als de enkel niet vrij beweegt dan wordt er door manipulatie of mobilisaties de bewegelijkheid van beschadigde gewricht(en) hersteld. Zodoende maken we de enkel weer klachtenvrij. Daardoor zit je na de behandeling letterlijk weer lekker in je vel.


Uw osteopaat in Enschede

komt u maar niet van uw enkelklachten af? Probeer dan eens osteopathie.  Als u nog vragen heeft dan kunt u mij gerust een whatsapp bericht sturen. U kunt ook online makkelijk een afspraak maken. 

WhatsApp chat