Reflux Baby – Osteopathie Enschede

Reflux is een veel voorkomend probleem bij baby’s. Reflux houdt in dat het maagzuur vanuit de maag weer de slokdarm in komt, en vaak zelfs tot in de mond.

 

Het is normaal dat baby’s na de maaltijd een ‘mondje teruggeven’, vooral bij het laten boeren. Indien het echter grotere hoeveelheden zijn en de baby nog een redelijke tijd na de voeding spuugt, spreken we van reflux.

 

Er zijn 2 soorten reflux. Indien de melk en/ of maagzuur, meerdere malen per dag omhoog komt en echt de mond uitloopt, noemt men het reflux. Indien de melk en/ of maagzuur echter alleen weer terug de slokdarm in vloeit, of weer terug geslikt wordt voor het uit de mond loopt, noemt men het verborgen reflux.

 

Het lastige van verborgen reflux is dat het minder goed opvalt. Ouders geven vaak aan dat hun baby een tijd na de voeding nog ‘naslikt’ en veel huilt. Het huilen komt frequent voor bij beide soorten reflux, omdat het maagzuur erg zuur is en dus sterk kan branden in de slokdarm en mond.

 

De organen bij baby’s zijn nog niet volgroeid (of uitgerijpt). Dit geldt ook voor de kringspier tussen slokdarm en maag. Deze is rond het eerste levensjaar voltooid. Dit is de reden dat er bij een baby tijdens het boeren vaak een mondje voeding meekomt. Indien er echter meer spanning op de maag en/of minder spanning op de slokdarm komt, geeft dit in veel gevallen refluxklachten.

Wat osteopathie voor uw baby kan betekenen

Een osteopaat kan refluxklachten veelal met succes behandelen door de beweeglijkheid in de ‘probleem’ gebieden te optimaliseren. Bij osteapathie voor baby’s wordt er alleen gebruik gemaakt van zeer “zachte methoden”. Osteopathie voor baby’s is dus niet gevaarlijk. Wilt u weten of osteopathie wat voor de klachten van uw baby kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op. Ik informeer u graag. U kunt mij ook een whatsapp bericht sturen.

WhatsApp chat