Voor wie zijn wij er

Osteopathie is er voor iedereen die last heeft van fysieke klachten. Een osteopaat behandelt baby’s, bejaarden en alles wat daar tussen zit. Vooral mensen die bij andere medische collega’s zijn uitbehandeld proberen als laatste hoop osteopathie, veelal met zeer positieve resultaten. Ook als u nog niet bent uitgedokterd, maar last heeft van een vervelende fysieke klacht, bent u van harte welkom.

 

Hieronder vindt u een aantal situaties van patiënten, die dankzij osteopathie van hun klachten af zijn:

 

Volwassene

Laatst kwam er een vrouw bij mij in de praktijk die al jaren last van haar nek had. Ze heeft er periodiek fysiotherapie voor gehad, maar met zeer gering resultaat.

 

Na onderzoek bleek bij haar o.a de bovenste paar nekwervels vast te zitten, het gebied rond haar middenrif en de overgang tussen nek- en borstwervels.

 

Door het vastzitten van de bovenste nekwervels kon ze niet meer volledig haar hoofd roteren en was de spierspanning bij haar nek erg verhoogd om haar nek zo goed mogelijk te beschermen.

 

Gezien de bovenste nekwervels een sterke relatie hebben met de schedel, ben ik eerst begonnen met dit gebied te behandelen en daarna heb ik nog kort haar middenrif behandeld. Dit resulteerde er al in dat ze haar hoofd weer een stuk verder kon roteren en een stuk minder pijn had.

 

De week erop heb ik haar nogmaals behandeld, wederom schedel en middenrif en heb op het einde nog de overgang tussen borst- en nekwervels gemanipuleerd. Na deze behandeling kon ze haar nek pijnvrij volledig naar links en rechts roteren.

 

MEER INFORMATIE 

 

Kind 

Een tijdje geleden kwam er een jongen van 7 jaar bij mij in de praktijk die pijn had aan zijn rechter knie. Training bij de fysio gaf hem eigenlijk alleen maar meer klachten.

 

Hij had er met name bij voetballen last van, maar ook wel tijdens rennen, opstaan uit de stoel en langer wandelen.

Uit onderzoek bleek dat hij rechts een voorste krachtlijn (verhoogde spanning van de spieren aan de voorkant) had, bij zijn voet zaten een paar gewrichtjes vast, zijn rechter bekken kon niet zo goed naar achteren bewegen en in zijn buik had hij meer spanning op zijn rechterdeel van de dikke darm.

 

Qua behandeling ben ik eerst begonnen met zijn voet los te maken, wat niet geheel pijnloos was, maar al wel snel een stuk minder spanning op de voorste krachtlijn gaf. Daarna heb ik zijn darm nog behandeld, wat de mobiliteit bij zijn bekken weer verbeterde. Na 2 behandelingen was hij van zijn klachten af. Zo’n 6 maanden na de laatste behandeling kwam hij weer terug met dezelfde klacht, maar wel in mindere mate. Zijn voet was weer wat vast gaan zitten.

 

Na deze nogmaals te hebben behandeld ging het weer goed en kon hij weer lekker voetballen.

 

MEER INFORMATIE

 

Baby

Laatst kreeg ik een baby onder behandeling met een voorkeurshouding. Het babytje had een sterke voorkeur naar rechts.

 

De ouders hadden ook fysiotherapie en de fysio gaf het advies om ook naar een osteopaat te gaan.

Gelukkig hadden de ouders al snel de fysio ingeschakeld toen ze kort na de geboorte merkten dat het babytje niet of nauwelijks naar links keek, dus toen ik de baby behandelde had deze nog geen afplatting van het schedeltje.

 

Door de samenwerking tussen de fysiotherapie, osteopathie en de ouders natuurlijk was dit probleem na enkele weken verholpen en had de baby geen voorkeurshouding meer.

 

MEER INFORMATIE

WhatsApp chat