Hoe osteopathie uw rugklachten kan verhelpen

Ik kom maar niet van mijn lage rugklachten af. Kan osteopathie iets voor mij betekenen?

(Lage) Rugpijn

Bij aanhoudende lage rugklachten kan osteopathie zeker iets voor u betekenen. Drie op de tien Nederlanders heeft wel eens last van lage rugpijn. In bijna alle gevallen is de oorzaak van de pijn onduidelijk. De dader van de onverklaarbare pijn is vaak “een verkeerde houding” terwijl de daadwerkelijke oorzaak onbekend blijft. In veel gevallen van lage rugpijn is er sprake van gespannen spieren of gewrichten. Bij gespannen spieren en gewrichten kunnen de volgende klachten optreden:

  • Ischias
  • Lumbage
  • Tintelingen
  • Doof gevoel in de rug
  • Vermoeid gevoel
  • Uitstraling naar bil en been
  • Acute en stekende pijn

Wat doet een osteopaat bij rugklachten

De osteopaat gaat op zoek naar de oorsprong van de klacht en behandelt de plaats waar deze klacht ontstaat. Door de spieren en wervels die voorheen vastzaten weer los te behandelen worden de klachten bij het probleem aangepakt.

De grondlegger van de osteopathie A.T. Still zei dat vloeistofstromen de drijvende kracht zijn in het functioneren van het menselijk lichaam (zowel metabool (stofwisseling), circulatoir (bloed en lymfe) als neurogeen (hersenen, zenuwen en hersenvocht). Zolang er sprake is van een goede uitwisseling, is het lichaam in staat tot zelfgenezing. Voor een goede uitwisseling is mobiliteit nodig. Voor een osteopaat lage rugpijn gaat behandelen, onderzoekt hij bij (lage)rugklachten natuurlijk de wervelkolom en het bekken, maar ook de rest van het lichaam op mobiliteit en de kwaliteit van bewegen. Hij behandelt dan hetgeen wat de oorzaak is van de lage rugpijn. Dit is mogelijk een lokale wervel, maar kan ook een orgaan in de buik zijn, of een deel van het bekken. Osteopathie kijkt dus niet alleen naar waar men de klacht voelt, maar meer wat ten grondslag ligt aan het ontstaan van de klacht.

Uw Osteopaat in Enschede

Benieuwd of osteopathie wat voor uw rugklachten kan betekenen? In mijn praktijk in Enschede heb ik al vele mensen met rugklachten mogen behandelen.  Het kan zeer frustrerend zijn wanneer u alles al hebt geprobeerd om van uw klachten af te komen. Hebt u er geen vertrouwen meer in dat u nog van die vervelende pijn afkomt? Neem nu contact op om te zien hoe osteopathie uw klachten kan verhelpen.

WhatsApp chat