Vragen m.b.t. een behandeling

 

Hoe lang duurt een behandeling?

Voor een behandeling wordt een uur uitgetrokken. Voor verdere informatie, zie het kopje ‘vergoeding’.
 

Hoe ziet een onderzoek eruit bij de osteopaat?

Osteopathie werkt met verschillende ‘systemen’. Door al deze systemen te onderzoeken, krijgt de osteopaat een beeld hoe uw lichaam functioneert. Dat klinkt vast heel mooi, maar hoe ziet dat er in de praktijk uit?? Om een goed beeld te krijgen hoe uw gewrichten functioneren, brengt de osteopaat ze in hun eindstand. Dit gebeurt rustig en pijnloos, maar geeft de osteopaat wel een goed beeld over de functie en eventuele dysfunctie van dat gebied. Ditzelfde geldt voor het onderzoek van uw wervelkolom. Een osteopaat onderzoekt ook uw organen en de ‘beweeglijkheid’ van de schedel. De mate van beweeglijkheid, of indrukbaarheid, geeft uw therapeut een goede indicatie hoe het met die regio gesteld is.
 

Tot hoe ver moet ik mij uitkleden?

Een osteopaat onderzoekt voor de behandeling altijd het hele lichaam. Dit betekent dat de patiënt zich tot het ondergoed uit moet kleden, zodat er geen hinder van kleding is tijdens het onderzoek. Wees er dus op voorbereid dat u ondergoed aan trekt waarmee u zich op uw gemak voelt. Indien u er door persoonlijke omstandigheden moeite mee heeft om u tot zo ver uit te kleden, hou er dan rekening mee door kleding aan te trekken die minimale hinder geven tijdens het onderzoek.
 

Moet ik nog iets meenemen voor de behandeling?

Indien u voor uzelf (volwassene) komt hoeft u niet iets speciaals mee te nemen. Het is echter wel handig als u de Intakelijst Osteopathie invult, zodat alle benodigde informatie al voorhanden is. Indien u met een baby of kind komt is het raadzaam om iets mee te nemen waar u uw kind mee af kan leiden. Dit kan een speen zijn, een knuffel, rammelaar of ander speelgoed. Ook is het aan te raden om een schone luier (indien van toepassing) mee te nemen. Het vragenformulier voor baby’s en kinderen is nog in de maak.
WhatsApp chat